The making of

Onze as-gedenkornamenten zijn meer dan alleen een aandenken en passen in elk interieur. De collectie geeft een gevoel van verbinding en authenticiteit. Alle as-gedenkornamenten zijn met de hand vervaardigd. Dat maakt elk ornament uniek, immers, ”Ieder mens is uniek” en daar sluiten onze as-gedenkornamenten naadloos op aan.

 

Wij bieden een ruime keuze in diverse modellen, kleurschakeringen en formaten. Ons assortiment bestaat uit 3 verschillende collecties van hand gemaakte as-gedenkornamenten van kristalglas: Memorie-line, Premium a-line en de Elements-line.

Zand, kalk en soda…

Glas bestaat uit zand, kalk en soda. Deze grondstoffen worden gemengd en in een glas smeltoven verhit tot een temperatuur van 1300 graden. Door verhitting ontstaat er vloeibaar glas.

Vakmanschap, ervaring en geduld

Afhankelijk van de grote van het glasornament haalt de glasblazer meerdere keren het glas met deze blaaspijp uit de oven. Elke keer als de glasblazer de blaaspijp in de hete glasmassa dompelt komt er een laagje glas bij. Door middel van de blaaspijp kan de glasblazer lucht in het glas blazen. Hierdoor kan de glasblazer het ornament naar zijn wens vormen. Tijdens dit proces mag het glasornament niet stilgehouden worden. De blaaspijp met daaraan het hete glas moet constant ronddraaien om te voorkomen dat het glasobject uitzakt.

Blaastechnieken, ervaring en het juiste gereedschap

Om tot de juiste vorm te kunnen komen maakt de glasblazer niet alleen gebruik van blaastechnieken, maar ook van speciaal gereedschap. Wanneer de glasblazer klaar is met blazen en vormgeven, is het zeer belangrijk dat het glasornament in een koeloven langzaam terug gekoeld wordt. Op deze manier is het mogelijk om de meest prachtige as-gedenkornamenten te creëren.

Ware glaskunst, hand geblazen

In samenwerking met een aantal glaskunstenaars uit verschillende landen worden de mooiste as-gedenkornamenten gecreëerd. Wij gaan niet uit van een standaard urn of as-(deel) bestemming, maar creëren echte kunstwerkjes die niet direct te herkennen zijn als een as-gedenkornament.