The making of

Alle urnen zijn meer dan alleen een aandenken en passen in elk interieur. De collectie geeft een gevoel van verbondenheid en authenticiteit. Alle urnen worden met de hand gemaakt. Dat maakt elke urn uniek.

We bieden een grote selectie urnen in verschillende modellen, kleuren en maten. Ons assortiment bestaat uit 4 verschillende collecties van handgemaakte kristallen glazen urnen: Memorie-Line, Premium-Line, Stardust-Line en de Elan-line.

Eeuwige Roos BV
Eeuwige Roos BV

Zand, kalk en soda…

Glas bestaat uit, zand, kalk en soda.Deze grondstoffen worden gemengd en verwarmd in een glassmeltoven tot een temperatuur van 1300 graden. Vloeibaar glas wordt gegenereerd door verwarming.

Eeuwige Roos BV
Eeuwige Roos BV

Vakmanschap, ervaring en geduld

Afhankelijk van de grote van het glasornament haalt de glasblazer meerdere keren het glas met deze blaaspijp uit de oven. Elke keer als de glasblazer de blaaspijp in de hete glasmassa dompelt komt er een laagje glas bij. Door middel van de blaaspijp kan de glasblazer lucht in het glas blazen. Hierdoor kan de glasblazer het ornament naar zijn wens vormen. Tijdens dit proces mag het glasornament niet stilgehouden worden. De blaaspijp met daaraan het hete glas moet constant ronddraaien om te voorkomen dat het glasobject uitzakt.

Eeuwige Roos BV
Eeuwige Roos BV

Blaastechnieken, ervaring en het juiste gereedschap

Om tot de juiste vorm te kunnen komen maakt de glasblazer niet alleen gebruik van blaastechnieken, maar ook van speciaal gereedschap. Wanneer de glasblazer klaar is met blazen en vormgeven, is het zeer belangrijk dat het glasornament in een koeloven langzaam terug gekoeld wordt. Op deze manier is het mogelijk om de meest prachtige as-gedenkornamenten te creëren.

Eeuwige Roos BV
Eeuwige Roos BV

Ware glaskunst, hand geblazen

In samenwerking met een aantal glaskunstenaars uit verschillende landen worden de mooiste as-gedenkornamenten gecreëerd. Wij gaan niet uit van een standaard urn of as-(deel) bestemming, maar creëren echte kunstwerkjes die niet direct te herkennen zijn als een as-gedenkornament.